Huolto

Seuraavassa on lueteltu valmiiden betonirakenteiden huolto- ja vahvistustöihin liittyviä palveluja:

 • pintojen mekaaninen puhdistus;
 • pintojen kemiallinen puhdistus ja käsittely;
 • halkeamien ja lohkeamien korjaus huipputeknologisilla aineilla;
 • ulkoiset vahvistusjärjestelmät;
 • syvärakenteiden vahvistaminen injektiomenetelmällä.

Ajan mittaan ulkoiset betonipinnat tummuvat tai vaalenevat sääolosuhteiden ja ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta ja niihin voi syntyä myös monenlaisia läiskiä. Joskus betoni halkeilee iskujen tai materiaalin huonon laadun vuoksi, ja teräsvahvikkeet saattavat ruostua ja tahrata seinät ruosteläiskillä. Betonin pinnalle voi myös kehittyä sammalta, hometta ja halkeamia tai betonin pinta saatetaan töhriä.

Yhtiöllämme on laaja kokemus taistelusta tällaisia ilmiöitä vastaan. Käytämme kaikkein nykyaikaisimpia materiaaleja ja saavutamme parhaan lopputuloksen minimaalisilla kustannuksilla.

Ulkoiset vahvistusjärjestelmät ja teräsbetonirakenteiden korjaus injektiomenetelmällä ovat betonirakenteiden huoltotöiden itsenäinen osa-alue.

Rakenteiden vahvistamisella tarkoitetaan menetelmiä, jotka kohdistetaan:

 • kantavuuden parantamiseen;
 • jäykkyyden lisäämiseen;
 • halkeilun estämiseen sekä muiden, rakennuksen tulevan käytön kannalta tarpeellisten ominaisuuksien parantamiseen.

Suurimmassa osassa tapauksista rakenteiden vahvistamista edeltävät korjausrakennustyöt. Tähän mennessä olemme saaneet runsaasti käytännön kokemusta rakenteiden vahvistusmenetelmistä, ja menetelmän valinta perustuu aina kunkin konkreettisen rakennuksen korjaus- ja vahvistustarpeisiin. DM Alliance käyttää laaja-alaisesti parhaita ja kaikkein nykyaikaisimpia rakenteiden vahvistusmenetelmiä ja täydentää menetelmien valikoimaa aktiivisesti.

Suoritamme seuraavien rakenteiden vahvistustöitä:

 • pylväät, tuet, pylonit, pilarit, pylväiden konsolit;
 • palkit ja tukipalkit;
 • sisäkattojen kiinteät ja ontelobetonielementit;
 • aukot, läpiviennit;
 • teräsbetoniseinät.
Huolto

Injektiomenetelmällä tapahtuvalla rakenneliimauksella tarkoitetaan prosessia, jossa korjausainetta ruiskutetaan rakenteen runkoon erikoislaitteilla elementteihin porattujen reikien ja rakenteen sisään sijoitettavien erityisten parker-osien kautta. Ruiskutuksen päämääränä on täyttää erityisellä täyteaineella rakenteen viat, jotka johtuvat betonivalun virheistä, ympäristön haitallisista vaikutuksista tai mekaanisesta kuormituksesta.

Perinteisesti rakennusten teräsbetonirakenteiden vahvistaminen niiden kantavuuden parantamiseksi tehdään betonipäällysteellä, mutta menetelmällä on useita puutteita: rakenteen mitat kasvavat ja sen massa lisääntyy, ja sen seurauksena alla olevien rakenteiden kuormitus kasvaa. Lisäksi menetelmä on melko kallis ja työläs.

Vaihtoehto betonipäällysteen rakentamiselle on rakennuksen vahvistaminen hiilikuituun pohjautuvilla komposiittielementeillä. Vahvistavien hiilikuitumateriaalien ja elementtien käyttö lisää rakennuksen vahvuutta hyvin nopeasti 1,5–2-kertaisesti.

Huolto 2 Huolto 3

Yhtiöllämme on runsaasti kokemusta hiilikuituun pohjautuvien komposiittimateriaalien käytöstä, ja sen ansiosta asiantuntijamme löytävät ratkaisun monimutkaisimpaankin tehtävään, joka liittyy teräsbetonirakenteiden entisöintiin ja vahvistamiseen.